">
1
Royal Crown Derby
Royal Crown Derby

Історія британської компанії з виробництва кістяного порцеляни почалася в середині XVIII століття. Тоді Андрю Планше заснував в місті Дербі виробництво даного виду порцеляни. Високоякісні роботи привернули увагу У. Дьюсбері, який купив компанію Chelsea China Works and Bow Moulds у 1770 р., перевівши частину працівників у Дербі. З тих пір почалося світове визнання порцеляни фабрики, чия продукція потрапила і до королівської сім'ї Англії.

На фабриці, як і багато років тому, застосовується техніка заливки порцеляни, що робить його витонченим і прозорим. Порцелянові вироби покриваються тонким шаром глазурі (t 1100 C), потім йде шар підглазурної фарби (t 1080 C), слідом надглазурна фарба (t 800 С), а на останньому етапі декор (t від 600 до 800 С).

Остаточна доробка відбувається в ручному режимі. Саме так наноситься позолота (22-кратне рідке золото), ручний розпис і полірування. Фарфор покривається оригінальними візерунками, кількість яких у колекції «Дербі» величезна. За пошуками орнаментів дизайнери звертаються за допомогою до працівників музеїв та бібліотек. На фабриці випускався фарфор, чий дизайн створили Сальвадор Далі (чайний сервіз), Брюс Олдфільд (ексклюзивна колекція «Рюш), Пітер Тінг і Кен Істман.

Крім дизайнерських візерунків, на порцелянові вироби наносяться традиційні, сучасні, розкішні, історичні мотиви. Також бренд спеціалізується на створенні посуду за індивідуальними замовленнями і ескізами замовників.

Ціна

від до грн
Застосувати